UYGUN FİYATLI İNTERNET SİTESİ KUR

Web Site Tasarımı Nedir?

Web tasarım nedir, Web tasarım nasıl yapılır? Web site tasarımı ve web sitesi kurma arasındaki farklar nelerdir? Web tasarımın avantajları nelerdir?

Web Tasarım Nedir?

Web tasarım belirli bir amaç için kurulan bir web sitenin dış görünümünün istenilen amaca uygun şekilde dizayn edilmesidir. Eğer web tasarım olmasaydı tüm web siteler birbirine benzer bir görünümde olurdu. Web site tasarımı kurumsal, eticaret, blog ya da kişisel bir web site için farklı şekillerde oluşturulmaktadır.

Web Site Kurma İle Web Tasarım Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Web Tasarım ile web sitesi kurma halk arasında aynı manalara gelse de web site kurma ile web tasarım farklı kavramlardır. Web site kurma bir web sitenin web yazılım, hosting hizmetleri, web tasarım gibi tüm alanlarını kapsamaktadır.
  • Web tasarım yaptırdım diyen bir kişi aslında bir web site kurmuştur ve web sitesi için web tasarım hizmeti almıştır. 
  • Yapılan web tasarım sadece HTML ve CSS ile web serverda host edilirse bu siteler static website olarak adlandırılır. Yapılan web tasarım bir yönetim paneline entegre edilirse ve site üzerinde düzenli güncellemeler sağlanırsa bu sekilde kurulan web sitelere de dinamik web site denilir. 
  • Web tasarım hizmetleri özel bir personelin sizin için özel vakit ayırarak yapması gereken bir iştir. Web sitesi kurma ise genellikle otomatik yazılımlar tarafından yapılarak hosting ve içerik yönetim sistemi tahsis edilen bir hizmettir. Mesela örnek olarak internetsitesi.net üzerinden bir web site kurmak tasarımını kendiniz yapmak istediğinizde bizden sadece web yazılımı, hosting ve teknik destek hizmeti satın almış olacaksınız. Ancak kurulan web sitenin tasarımının bizim ekibimiz tarafından yapılmasını isterseniz bizlerden web tasarım hizmeti de satın almış olacaksınız.
  • İnternet sitesi kurma genellikle standart bir iştir, Örnek olarak wix tüm müşterilerine aynı alt yapıda ve tasarımlarda hazır web siteler kurmaktadır. Ve tüm bu işlemleri de otomatik web yazılımı ile sağlamaktadır. Web tasarım ise sizin sitenize özel yapılacak bir hizmettir. Bu yüzden web site kurulum fiyatlarına göre web tasarım hizmeti daha maliyetlidir.

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Sıfırdan Web Tasarım Süreçleri

  • 1- Web site tasarımının çizimi : Yapılan araştırmalar ve sunulan bilgiler doğrultusunda müşterinin ihtiyacına uygun tasarımlar Photoshop vb. programlar aracılığı ile çizilir.
  • 2- Çizilen Web Tasarımın Kodlanması : Çizilen web tasarımın web ortamında çalışabilmesi için W3c standartlarına uygun bir şekilde HTML, CSS ve javascript ile kodlanması gerekmektedir.
  • 3- Web tasarımın Web geliştiricilere verilmesi : Bu süreçten sonra web geliştirici web tasarımı alır ve içerik yönetim sistemine entegre ederek web sunucusunda sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar ve web site yayına alınır?

Web tasarım süreçleri maliyetli ve zaman alan süreçlerdir. Mesela tüm bu süreçlerinizin 7000 TL + kdv olacağını tahmin edelim.  Bunun yerine internetsitesi.net üzerinden kendiniz web site kurmuş olsaydınız, web tasarımcı ve web geliştirici çalıştırmanıza gerek kalmadan web sitenizi kurmuş olacaktınız. Sistemimiz içerisinde birbirinden şık tasarımlar arasından dilediğinizi seçerek hiç bir kodlama bilgisine sahip olmadan web sitenizi kendiniz güzel bir şekilde tasarlayabilirsiniz. 


Web Tasarımın Avantajları Nelerdir?

  • 1- Profesyonel web tasarım kesinlikle şirketinizin ve markanızın çevrimiçi itibarını artıracak ve marka bilinirliğine büyük katkı sağlayacaktır.
  • 2- İyi bir web tasarım ile Google reklam maliyetlerinizi düşürebilir ve web siteniz üzerinden daha fazla dönüşü elde edebilirsiniz.
  • 3- Profesyonel bir web tasarım müşterilerinizin ve hedef kitlenizin size diğer rakiplerine oranla daha fazla güvenmesini sağlar. 
  • 4- İyi bir web sitesi satış-pazarlama, insan kaynakları, tedarikçilere ulaşma, teknik destek sunma gibi alanlarda da şirketinizin organizasyon merkezinde yer almalıdır. iyi organize edilmiş web tasarımlar ve web siteler şirketinize her alanda katkı sağlayacaktır.


 

Yorumlar