UYGUN FİYATLI İNTERNET SİTESİ KUR

Bakım Modu Yönetimi

Web sitenizi kısa süreliğine bakıma almak isterseniz bakım modunu etkinleştirerek güncelleme yazınızı yazarak web sitenizi geçici ziyaretçilerinize kapatabilirsiniz.

Bakım modu nedir?

Bakım modu, site içeriğini sadece yöneticilerin ve şifre ile özel yetkilendirilmiş kişilerin görebilmesini sağlayan kullanışlı bir özelliktir.

Web sitemi bakım moduna nasıl alırım?

  • Yönetim panelinize girdikten sonra üst menüden "Görünüm Ayaları -> Bakım Modu" bağlantısını tıklayarak bakım modu ayarlarının bulunduğu bölüme erişebilirsiniz.
  • "Bakım Modu" seçim kutucuğunu tıklayıp kayıt ettiğinizde siteniz bakım moduna alınmış olacaktır. Yönetici olarak giriş yaptığınız için siz web sitenizde kısıtlama olmadan gezinebileceksiniz.
  • Web site ziyaretçilerinize göstermek istediğiniz özel mesajınız varsa aşağıdaki metin editöründen resim ve metin olarak içeriğinizi oluşturabilirsiniz.
  • Şifreli giriş seçim kutucuğunu tıklayıp kayıt ettiğinizde bakım modunda olan sitenizin mesaj içeriğinin altında şifre kutucuğu görünecektir. Şifresi olan ziyaretçiler şifreyi girdikten sonra sizin gibi siteyi kısıtlama olmadan gezinebilecektir.

Şifreli Girişler

  • Üst sekmelerden "Giriş Şifresi Ekle" sekmesine girdikten sonra şifre sahibinin adını ve ona özel şifreyi yazıp ekle butonuna tıkladığınız özel bir şifre oluşturmuş olursunuz. Web sitenin yapım süreci hakkında bilgilendirmek istediğiniz ilgili kişilere bu şekilde siteyi gösterebileceksiniz.
  • "Giriş Şifreleri" sekmesinden daha önce eklediğiniz şifreler için "Şifre Sahibi", "Eklenme Tarihi", "Son Giriş Tarihi", "Son Giriş IP" gibi bilgilere erişebilirsiniz.Bu sayede şifre verdiğiniz ilginin kişinin şifreyi girerek site çalışmalarını inceleyip incelemediği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Eklediğiniz şifrelerden sisteme tekrar girmesini istemediğiniz ilgili kişilerin şifresini silebilir.
  • "Oturum Yönetimi" bölümünden "Site üzerindeki oturumları sonlandırmak için tıklayın" butonuna tıkladığınızda şifre ile sisteme giren tüm ilgili kişilerin site içinde gezinmesi sonlandırılır. Şifresi yoksa tekrar bakım modunu aşamayacaktır.

Hangi durumlarda bakım moduna almalıyım?

  • Web sitenizi ilk kurduğunuzda henüz menüler ve içerikler konusunda çalışma yapmadıysanız bu süreçte sitenizi bakım moduna alabilirsiniz. Ziyaretçilerin boş bir site görmesi site itibarı için hoş olmayacaktır.
  • Kurumunuzda gerçekleşen köklü değişikliklerin kurumsal web sitenize eklenmesi zaman alacaksa bakım moduna alarak kullanıcıları yanlış bilgilendirmeden kaçınabilirsiniz.
  • Eticaret web sitenizdeki ürünlerinizin fiyatlarını acilen güncellemeniz gerektiğinde ve bu zaman alacaksa hatalı siparişlerin alınmaması için siteyi bakım moduna alabilirsiniz. 
  • Web siteniz için içerik anlaşması yaptığınız kişi ya da kurum sitenize kopya içerik eklediyse ve tam olarak hangi içeriklerin kopya olduğundan emin değilseniz siteyi bakım moduna alabilirsiniz. Böyle bir durum google vb aramalarında ceza almanıza sebep olacağı gibi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre de cezayı yaptırımlara uğramanıza sebep olabilir.
  • Hizmetlerinize geçici süre ile ara vermek istediğinizde internet sitenizi bakım moduna alabilirsiniz. Tekrar hizmete başladığınızda tek tıklama ile siteniz yeniden yayınına devam edecektir.
  • Bunlar şimdilik bizim yazdıklarımız. Farklı senaryolarda sitenizi bakım moduna almanız gerektiyse bizimle de paylaşırsanız tüm kullanıcılarla burada paylaşabiliriz :)

Uyarılar

  • Sadece bir kaç sayfayı düzenlemeniz gerekiyorsa ve hangi sayfaları düzenleyeceğiniz tam olarak belliyse internet sitenizi bakım moduna almak yerine bu sayfaları yayından kaldırabilir ya da bu sayfalara özel şifreli giriş oluşturabilirsiniz.
  • Sitenize içerik ekledikten sonra arama motorlarında bir süre sonra indekslenecektir. Web sitenizi bakım moduna aldığınızda bu süreç ne kadar uzun sürerse indekslenen içeriklerinizin de arama motorlarından(google, yandex vb) silinme miktarı o kadar artacaktır. Bu süreyi mümkün olduğunca kısa tutmanız arama motorlarındaki edindiğiniz pozisyonu kaybetmemek için önemlidir.